29 september, 2006

San Diego och Tijuana

Nu har jag varit här i San Diego i två dagar och jetlagget börjar väl släppa lite. Igår så var jag ner en sväng till Tijuana och det var verkligen en upplevelse! Jag var en av de få vita människorna där på gatorna och folk skrek hela tiden om att man skulle köpa just deras prylar. Testade att käka lite olika tapas och det var verkligen jättegott.

Att ta sig till mexikanska gränsen från San Diego downtown kostade enbart 20kr med San Diegos spårvagn och att ta sig över gränsen var enbart att gå genom några snurrgrindar. För att ta sig tillbaka till USA så behövde man enbart visa passet.

Taxi från gränsen till Tijuana kostar 3 eller 5 dollar och tydligen så är det ett farligt område om man vill gå så taxi är rekommenderat. Lägger upp lite bilder sedan när jag får tid

När man äter så mycket fet man som amerikanarna gör (jo jag äter bacon & ägg till frukost) så är det ju viktigt att träna så igår var jag ute och sprang efter en gångstig som längst efter kajen och efter det så blev det en timme skrotlyft på gymmet som hotellet har.

26 september, 2006

Långtidsflygning

Ok snart bär det av till andra sidan pölen så denna gång så tänkte jag att jag skulle ta och förbereda mig lite extra och har införskaffat mig:

  • Öronproppar
  • Sömnpiller (jag har problem att sova på längre flygningar)
  • Ögonskydd
Tyvärr så får jag förmodligen inte ta med ansiktskrämer och dylikt ombord men det ska väl funka iallafall.

Via Schneiers blogg hittade jag dessa roliga frågor som man får när man skall in i staterna:

Have you ever been arrested of convicted for any offense or crime, even through subject of a pardon, amnesty or other similar legal action? Have you ever unlawfully distributed or sold a controlled substance (drug), or been a prostitute or procurer for prostitutes?

[...]

Did you seek to enter the United States to engage in export control violations, subversive or terrorist activities, or any other unlawful purpose? Are you a member or representative of a terrorist organization as currently designated by the U.S. Secretary of State? Have you ever participated in persecutions directed by the Nazi government or Germany; or have you ever participated in genocide?

25 september, 2006

Tidningsprenumerationer

Nyligen när jag betalade månadens räkningar så tänkte jag att det är lika bra att jag unnar mig några tidningsprenumerationer och då föll mitt val på King samt Sonic vilket är två tidningar som jag har prenumererat på tidigare (mode & musik, kan det bli bättre?).

Nästa gång så blir det förmodligen att testa DV Man eller Slitz Man vilket också är två relativt nya tidningar som riktar sig till den manliga skaran.

Nu ska jag softa lite i tv-soffan och se på CSI som strax börjar.

24 september, 2006

Nya skjortan

Fibes, Oh Fibes!


Ja igår så var jag ju för första gången jag var på nya Debaser Medis. Helt ok dock är ju lokalen inte världens bästa trots att Debaser byggt om lokalen en aning sedan Mondo huserade där.

Annars idag så har det varit storstädning med dammtorkning och dammsuga & skura. En prommenix till Fridhemsplan med fika. Tvättning och sådant har också genomförts

Rekommenderad musik:

Tokyo Police Club. Kolla deras MySpace sida här: http://www.myspace.com/tokyopoliceclub eller deras hemsida här.

Ja och såklart så kan man ju inte missa skivsläpp från bl.a .. and you will know us by the trail of dead (14:de November, 2006) och Sparta (24:de Oktober, 2006).

Hittade nedan video på Herr Bergströms blogg:

23 september, 2006

Inköp av diverse prylar


Tog en promenad till staden idag och köpte lite trevliga produkter:

  • Make Up stores Eazy Cover - Denna använder jag för att täcka under ögonen så att jag inte ser så trött ut.
  • Recipe for Men Facial Moisturizer+ - För att hålla ansiktet torrt och fräscht hela dagen. När jag var på Åhlens så fick jag även följande prov:
  • Shiseido Men - Anti-Shine Refresher Gel - Jag blir lätt lite glansig i pannan under dagen och denna skall tydligen förhindra detta.
Ikväll så bär det först av till S:T Eriksplan där en kompis klasskompis tydligen har öppnat någon ny klubb och efter det så bär det förmodligen av till Debaser Medis för att titta på Fibes, Oh Fibes!

Så blir ett bra test ikväll och se om min nya anti-shine produkt fixar en utekväll.

Jo! Sen så har jag även fått skjortan från TailorShirts som jag beställt och den sitter superbra och tyget är ett av deras finast och känns jättebra.

22 september, 2006

Lugn fredag


Ibland kommer sådana där dagar då man inte riktigt vet vad man vill. Varför sitter man på jobbet och gör det man gör? Hur vore det inte att ligga på en sandstrand istället? Ibland så längtar man ju bara bort till en drömvärld där man kunde ta det lungt hela dagarna och inte tänka på något annat än timmen framför sig.

Nåväl, nog med drömmandet. Nu är det ju fredagkväll och jag har varit lite småsjuk i veckan så därför blir det en lugn kväll hemma med bl.a tvtittande på numb3rs.

Min nyaste musik:

  • Peter Jöback - Flera sidor av samma man
  • The Mars Volta - Amputechture

21 september, 2006

100% jobb

I veckan så har jag jobbat så mycket så bloggningen har halkat lite efter och nu är det CSI på tv!

17 september, 2006

...and you will know us by the trail of dead

Ett av mina favoritband med det jättelånga namnet, jag såg dem spela på Mondo 26/2 2005. Se och njut:

Snygg kofta

Ååh H&M har en ny snygg dubbelknäppt kofta som jag nästa bara måste ha:


15 september, 2006

Öl med ex. kollegor

Idag så blev det öl på Fridhemsplan med kollegor som jag jobbat med tidigare på någon sunkig krog där vi även käkade, efter ett tag så tyckte jag att vi skulle testa gå till Allmäna galleriet (AG) för att spana in hur det var där och alla tyckte att det var en bra idé så vi gick dit och det var ju inte helt lätt att hitta dit men när vi kom dit så hade vi jättetrevligt och det var ett mycket trevligt ställe dit jag säkerligen kommer att gå fler gånger.

Jo! Idag så såg jag hur en tjej blev påkörd av en bil på gatan nästan utanför Berns. Hon skulle säkert ta en genväg rätt över vägen eller något och trodde att alla bilar stod stilla men några körde och träffade rätt på henne så hon flög säkert en halvmeter och blev bara som tur var lätt skadad. Tog några sekunder för mig att reagera och förstå vad jag verkligen såg. Som tur var så tog ett antal personer hand om henne och bilen som körde på henne körde åt sidan.

Snart ska jag sova.

14 september, 2006

Tidningen KING startar webbsite

Tidningen KING som jag får hem i brevlådan har nu starta en webbsite med dunder och brak som de gör reklam för att vara något mellan en blogg och nyhetssite där de kommer att presentera artiklar, nyheter m.m och det kommer säkert att bli svinbra. (KING = modemagasinet för män)

Så besök gärna dessa webbsiter om du gillar manligt mode:

Nu ka jag sova eller nått liknande. Är jättetrött! Gääääsp

12 september, 2006

Smått bloggtorka

Ja då har denna punkt i livet återkommit då jag inte riktigt vet vad jag ska blogga om, men som vanligt i brist på att skriva annat så kan jag ju redovisa lite vad jag gjort:

  • Spelat innebandy för första gången på länge. Blev tokigt svettig! Helt klart jobbigare att spela innbandy i 1h än att springa 1h.
  • Ätit dendär jättegoda mascarpone-glassen.
  • Investerat i mer fonder.
  • Köpt boken Änglar och demoner (ISBN: 9100105023 / 91-0-010502-3) och har läst ungefär halva.
  • Programmerat lite PHP för första gången på massor av år.
  • Styrketränat.
  • Köpt en hel del sprit på båten för att fylla på i det provisoriska barskåpet.
  • Sett klar filmen Dogtown & Z-Boys (den nya).
Nåväl, hoppas att de som är med i intresseklubben notrerar.

09 september, 2006

Bellmanstafetten

Såja, nu var den avklarad på en dålig tid men det var för att det var lite tjockt med folk i början då jag startade och var tvungen att gå i säkert någon minut! Nåväl nu trycker jag i mig en pan-pizza och sedan blir det iväg till båten. l8er

08 september, 2006

Tjejskor is the shit

Roligt från Idol 2006





Åtta filmer om kärlek

SVT gör en satsning och visar åtta stycken dokumentärer om kärlek där vi får följa en mängd olika människor. Jag har sett två stycken avsnitt och rekommenderar fler att se dem, och om man missat dem på tv så går repriserna att se här:

http://svt.se/svt/jsp/Crosslink..

Update: Såg film nummer 3 om Madame och Kapten Nilsson och började gråta efteråt, har inte blivit så rörd på länge..

Underbara fredag

Äntligen så är denna fredag slut och jag är hemma och tar det lungt och lyssnar på musik. Lyckades boka in 4 st möten eller dylikt idag vilket var lite stressande att hinna med men det gick bra och jag hade tillåmed tid att sluta tidigare.

Nu ska jag bara njuta och lyssna på lite skön musik ladda inför morgondagen då det blir att springa stafett ute på norra Djurgården på Bellmanstafetten.

07 september, 2006

San Diego och Tijuana

Igår när jag skulle ut och springa så orkade jag enbart springa i 15 minuter sedan var jag tvungen att gå för att jag var så slut och det berodde nog på att jag varit dålig och inte ätit ordentlig middag och sovit tillräckligt.

Nåväl i helgen så ska jag på kryssning med några ex-kollegor och om några veckor så bär det av till San Diego samt så tänkte jag försöka hinna med en liten tripp till Tijuana och partaja. Har bara varit i Kalifornien en gång tidigare och då var jag i San Francisco.

06 september, 2006

Jag och toalettlås?

Inom en vecka så har jag råkat öppna dörrar till toaletter där det varit folk som glömt att låsa eller liknande, sammanfattningsvis:

  • 30-årsfesten, öppnar dörren till ena toan så sitter en kille där och gör sina behov. Han säger något om att låset är trasigt och stänger dörren snabbt.
  • Tåg igår: Toaletten har en såndär StarTrek-dörr som öppnas till toaletten och gissa till min förvåning när det står en kvinna där med byxorna på sne som säger: "Oj jag var väl rädd att bli inlåst eller något". Jag tittar snabbt bort och avlägsnar mig
  • Tåg idag: Tar tag i handtaget och öppna dörren och där står en tjej och säger "Neej!" och drar snabbt igen dörren. Jag hann inte ens reagera för jag var så chockad
Hur kan detta komma sig? Jag ska nog börja knacka innan jag går in på offentliga toaletter i framtiden.

Nä nu blir det ut och springa ett varv runt Kungsholmen.

03 september, 2006

Sturecompagniet mmkay

När vi kom till den exklusiva 30-årsfesten igår ute på Lidingö så fanns det ballonger i lokalen och lite senare på kvällen så fick någon den briljanta idén att vi skulle dansa lite ballongdans helt nakna med enbart ballonger. Och vips några minuter senare så stod jag och två kompisar och dansade balongdans nakna för resten av folket på festen!

Runt midnatt så bar det av till Sturecompagniet där det var sjuuukt varmt men vi hade trevligt och dansade där några timmar innan det var hemgång.

Nu blir det lite bakisterapi (mat, dusch osv).

02 september, 2006

Trädgården mmkay

Efter mycket om så blev det tillslut afterwork öl på Belgobar som är en belgisk pub som ligger mycket centralt nära T-Centralen. Efter det så blev det lite delade meningar vart vi skulle gå men till slut så gick vi till det populära stället Trädgården som jag hört mycket bra om och jag måste säga att jag var helt klart nöjd! Två stycken trevliga dansgolv där de spelade något trance/techno liknande på ena dansgolvet och hip-hop på det andra.

Nu blir det att åka en sväng på stan och köpa bl.a 30-årspresent inför festen ikväll.